Hafta sonu sabahtı annem mutfakta bir uğraş için de ve bir hazırlık yapıyor. Kapı aralığından bakıyorum ama onun haberi yok beni görmüyor. Bense onun her hareketini o kadar dikkatli izliyorum ki adeta kaydediyorum.

Her ayrıntıyı görmek için biraz daha kapıyı usulca ittim. Annem hem tezgah üstünde kırmızı derin bir kap için de bir şeyleri karıştırıyor hem fırının kapısını açıp içine bakıyor ne olacaksa artık orada. Masa üzerin de bir sürü karmaşık paketler var renkli, yumurtalar var oda ne annem benim sütümü de almış. Onun ne işi var dedim içimden bir anda o bana ait. Kendimi zor tutuyorum ama gene de devam ettim izlemeye. Yumurtaları aldı ve onları da o kaba ekledi. Sütü de ekledi. Sonra o renkli paketleri de ekledi ve tekrar karıştırmaya devam etti. Uğraştığı karışımı aldı eline derin bir kap içine döktü siyahtı çikolata gibi evet çikolata gibiydi. Sonra fırına yürüdü ve onu fırına koydu.

İşte o an da göz göze geldik. Beni fark etmişti. Güldü ve yanıma geldi. Sen benimi izliyorsun dedi birden. Beni kucağına aldı ve teyzenler geliyor onlara kek yaptım dedi. Bir gün sen de genç kız olduğun da sana da öğreteceğim sende yapacaksın dedi.

Demek bu hazırlık onun içinmiş dedim içimden. O gün bir hayli hareketli geçti teyzemler geldi. Annem börekte yapmıştı o gün kısır denen bir şeyde vardı ama bana yeme dedikleri için tadına bakamamıştım. Teyzem beni kucağına aldı ve o kocaman bir genç kız olmuşsun sen dedi. Çok hoşuma gitmişti bu söz benim. Kendimi çok büyümüş hissetmiştim. O anda aklıma hemen annemin söyledikleri geldi “Bir gün sen de genç kız olduğun da sana da öğreteceğim sende yapacaksın”.

Ertesi gün erkenden katlım annem henüz kalkmamıştı öyle ya tatil gününde uyumak istiyordu. Dünde misafirler gelmişti bu gün de biraz uyku ile dinlenmek hakkıydı. Ne var ki içimde ki isteği durduramıyordum ve usulca koynuna süzülüp babamı da uyandırmadan anneme sokuldum. Anne kalk ben geldim. Annem isteyerek olmasa da uyandı. Ne istediğimi
Sordu ve saatin çok erken olduğunu söyledi. Anne teyzem bana dün sen kocaman bir genç kız oldun dedi ya hani sende bana kek yapmayı genç kız olduğumda öğretecektin ya ben hazırım dedim. Annem güldü ve beni kollarına alarak öyle mi küçük hanım peki bakalım dedi. Sen git ben hemen geliyorum dedi.

Ben koşar adım mutfağa gittim ve hemen masa üzerinde gördüklerimi dolaptan çıkarmaya başladım. Süt vardı, renkli paketler, yumurta ve çikolata. Annem geldiğinde masanın üzerini görünce benim genç kızım neler de görmüş dediğin de kendimi kocaman bir kız gibi hissetmiştim.

Hadi bakalım küçük hanım bana malzemeleri ver ve beraberce karıştırmaya başlayalım dedi. Her şeyi beraberce yapmıştık ama nedense benim her yerim çikolata oldu ve tadına bakmak isterken azıma bulaşan çikolataları dahi silmeden kabı doldurup fırına atmıştık bile. Çok güzel di annem ve ben kek yapmıştık.

Ben artık bir genç kız olmuştum ve annemi çok seviyordum. Kek piştiğinde annem işte benim genç kızımın ilk keki dedi ve o sırada babam da kalkmıştı gelip beni kucağına aldı ve öptü. Ailemi çok seviyorum.Onlarla vakit geçirmeye bayılıyorum.Annem keşke hiç çalışmasa ve evde kalıp daha çok vakit geçirsem. Ama biliyorum ki artık bir genç kız olarak bende ona yardım edeceğim.