Sevgili hanımlar ben yüzdüm yüzdüm kuyruğuna geldim. Çok yakında, bu 9 ay 10 gün süren zorlu süreci tamamlayıp yepyeni bir hayata merhaba diyeceğim. Önce şu hepimizin dokuz ayda bittiğini sandığı gebeliğe bir açıklık getirmek.istiyorum.

Malesef 9 ay on gün demek oluyor ki en az 40 hafta.Yani dokuz ay bitecek 10. ay başlayacak hatta belki de bir on gün daha geçecek. Şimdi ben bu açıklamayı neden yaptın sizce? Çünkü çokkk zor geçiyor artık zaman hatta geçmiyor diyebilirim.Herkes bana “sevgili arkadaşım özlem ögen yurdakul bu günlerin fırsatını bil.Bebek doğunca çokkk daha zor günler bekliyor seni.”diyorlar ama yok kardeşim ben artık çokkk daraldım.Bel ve karın ağrılarım hatta ve hatta kasık ağrılarım,uykusuz geçen gecelerim yetti gayri:)

Neyse gelelelim sizi tanıştırmak istediğim Ayşe Hemşire’ye.Demiştim ki Ayşe Öner ünlülerin doğum koçu olarak tanınıyor. Ama onu yalnızca bu ünvanla değerlendirmek çok yanlış olur. Ayşe Öner, anne ve baba olmaya hazırlanan çiftlerle engin bilgi ve deneyimlerini paylaşıp onlara bu bilinmeyen yolculukta eşlik ediyor.

Ayşe Hemşire,1976 yılında Ankara Hacettepe Üniversitesi Hemşirelik Bölümü’nden mezun olduktan bir süre sonra doğum departmanıyla ve minik bebeklerle tanışıyor. Bu dönemde kadınların gebelik ve doğum konusunda bilgisizlikten kaynaklanan korku, endişe ve önyargılar yüzünden gebelik dönemlerini çok gergin geçirdiklerini, zor ve acılı doğum deneyimleri yaşadıklarını gözlemliyor.

Kadının, bedeni ve ruhuyla yaşadığı bu sürecin , gerekli bilgiler ışığında son derece keyifli hale gelebileceğini düşünen sevgili Ayşe Hanım diyor ki ben anne adaylarının bu korkularını eğitimle aşmalarına yardım edebilirim. Hemen kolları sıvıyor ve Londra’da Humana Hospital’de verilen Ante-Natal (Doğum öncesi) kurslarını izleyerek bu konudaki mesleki bilgilerini geliştiriyor. Daha sonra da önüne çıkan tüm eğitim fırsatlarını değerlendiriyor ve ülkemizde bir çok hastanede de bu bilgi ve deneyimlerini anne ve babalarla paylaşıyor.

Bu kısa bilgiyi verdim ki az da olsa Ayşe Hemşire’yi tanıyın. Ben kendisinin kurslarına katıldığım süre içinde doğru olarak bildiğim bir çok yanlışımı yakaladım.

Hamilelik Hazırlığı, Bebek Odası Hazırlığı,Nefes Egzersizleri, Doğum,Bebek Bakımı ve aklınıza gelebilecek daha bir çok konuyla ilgili merak ettiğiniz her sorunun yanıtını veriyor sevgili Ayşe Hanım .Hem de hiç sıkılmadan, o sevgi dolu bakışları ve yumuşacık ses tonuyla sizleri aydınlatıyor hatta rahatlatıyor. Ben kendisine izin verirseniz buradan kocaman bir teşekkür iletmek istiyorum. Siz de daha geniş bilgi almak isterseniz www.ayseoner.com.tr adresine bir göz atın lütfen.

Dedim ya benim doğum yakın, bu size karnı burnunda yazdığım son yazı.O yüzden teşekkür kısmını biraz abartacağım müsadenizle. Öncelikli olarak beni bu dönemde hiç yalnız bırakmayan aileme,çok sevdiğim kocam Cem’e,Ankara’daki tüm dostlarıma,arkadaşlarım Ebru (özellikle yaptığı güzel yemekler için yanağına kocaman bir öpücük konduruyorun) Süreyya,Nurdan, Olgu ve tv 8 deki ve kral tv’deki tüm ekip arkadaşlarıma kucak dolusu sevgilerimi iletiyorum.

Bir de biraz geç oldu ama biliyorsunuz sevgili Şebnem Özinal da 11 ocak’ta sevgili kızı Ayşe’yi kucağına aldı. Şebnem’le kısa bir dönem de olsa çalışma fırsatımız oldu. Kendisini arayamadığım için buradan özür diliyorum ve onu kocaman öpüyorum.Şebnemm beni affet ama ben hamileyim:)

Bu arada benim yakışıklı oğlumun adı Rüzgar.Bana ona bu güzel ismi bulmamda esin kaynağı olan Leman Sam’a da teşekkürler.Ay tamam sıkıldınız teşekkürlerimden.Ama hoş görün ya ben hamileyim.Bir sonraki yazım umarım doğumla ilgili olacak hem de normal doğumla ilgili olacak.Tabi normal bir şekilde doğurmayı başarırsam.Lütfen benim için dua edin.
Sevgilerimle…

Özlem Ögen Yurdakul – editör
ozlemogen@hotmail.com