Dadı mı arıyorsunuz? Ya da ev işlerine yardımcı bir bayan mı? Ya da her iki özellik de bir kişide mi toplansın istiyorsunuz? Ya da…ya da….?? vs. Bu konuda tecrübeli ve eş dost tavsiyesini de denemiş biri olarak sizi temin ederim en iyisi danışmanlık firmaları. Bu işi onlarla çözün.. Eğer böyle bir arayış içindeyseniz size kesin olarak profesyonel yardım alın derim. Çünkü böyle firmalarla istediğiniz özelliklere uygun veya yakın birini bulma şansınız yükselir.

Bugün arıyorsunuz firmayı, istediğiniz kriterleri bir bir söylüyorsunuz. Firma size yarın geri dönüyor ve sizin kriterlerinize uygun elemanları olduğunu bildiriyor ve ertesi gün bu elemanlarla mülakata giriyorsunuz.Size en uygun birini seçiyorsunuz ve 4.günün sabahında elemanınız evinizde.İşte bu kadar. Hiç gözünüzde büyüttüğünüz gibi değilmiş,öyle değil mi?.

Tabi ben bu seçeneği en son değerlendirdiğim için yardımcılardan epey bi ağzım yandı. Eş-dost tavsiyesi ile bulalım dedik. Hani güvenilir olur;çoluk çocuk emanet edicez neticede. Evimizdir,öyle herkes girmesin,özelimizdir,şöyle tanıdık referanslı biri olsun dedik.İşte tüm bu düşüncelerle 2 ay arayla tam 3 yardımcı değiştirdim. Çünkü “aman tanıdık olsun” düşüncesiyle eş-dost tavsiyesi ile bulduğunuz elemanlar başlangıçta yararlı olabilir ancak zaman içinde ilişkiler ve diyaloglarda suistimaller olabiliyor.Bu nedenle mutlaka güveneceğiniz, gerçekten sağlıklı ve ciddi çalışan kurumlar aracılığıyla baştan kuralları net olarak oturtarak ve mutlaka sözleşmeye bağlayarak eleman istihdamınızda fayda vardır.

Benim 5 yaşında bir kızım ve 10 aylık ikizlerim var. Dolayısıyla çocuklarla iyi anlaşması benim için en önemli kriterdi.Eşimle mülakata gittiğimizde yanımıza kızımızı da aldık. Çünkü zaten ikizlerden sonra yoğun bir kıskançlık dönemine girmiş kızımın evdeki bir yabancıya daha tahammül edebilmesi için onu sevmesi gerekliydi. Görüşmelerimiz bittikten sonra kızımıza da fikrini sorduk. Tabi ki kendisine en iyi yaklaşan ve en sempatik gelen kişiyi seçti. Seçtiği kişinin iş geçmişi ve özellikleri, şükür ki bizim aradığımız kriterlere de uygundu. Hemen sözleşmemizi yaptık.

2 ay oldu, çok memnunum. Aman maşallah diyelim. Şu anda bu yazıyı yazabiliyorsam, yardımcım 3 çocuğumla da odalarında oynadığı içindir. Çocukları çok seviyor. Dolayısıyla benim çocuklarımı da. Kızımla iletişimi de gayet iyi. Bebekleri de oyunlarına dahil ederek, kızımın kardeşlerine yakınlaşmasını sağlamaya çalışıyoruz.E tabi benim de kendime ait biraz vaktim kalıyor.

Tanıdık vasıtasıyla bulduğumuz yardımcılar tabiri caizse ağzımızı yaktı,biz de yoğurdu üfledik.Şimdi her şey tatlı bizim için : cicim ayları durumu.Umarım bir aksilik olmaz da bu tatlı anların tadı damağımızda kalmaz.

Sevgiler…