Ben ne bir anneyim nede bir dadı.

Ancak yaşamda en çok istediğim bir gün anne olabilmek.

Dünyaya benden bir parça getirmek ve onu yetiştirmek. Ne varki durumumu düşündüğümde yani anne olduğumda aynı zamanda çalışıyorda olacağım için bebeğime birinin bakması gerekecek.Eğerki ailemden buna uygun kimsede yok ise bu iş için bir dadı bulmak gerekecek.

İşte bu yazının doğuşu bu şekilde oldu.

İş böyle olduğunda ise bir iki satır bişeyler yazıp düşüncelerimi kaleme almak istedim.
Dadı olmak nedir?

Sadece para kazanmak için yapılan bir işmidir?
Yoksa dünyaya gelmiş en büyük hediyenin bakımında yardımcı olmak,emek vermekmidir? Tabi ki bu iş bedava yapılsın demiyorum ancak para amaç değil araç olsun.Herşeyden evvel ben dadı olsaydım karşımdaki bebeği önce varlığından,yaratılmışlığından ötürü severdim.

Her haliyle savunmasız her haliyle bana muhtaç bir varlık. Biraz sevgi biraz emek ile gülücükler verebilecek kucağıma aldığımda
sevgimle huzur bulup uyuyor olacak bir melek.Bu duyguları tatmak için illaki annemi olmak gerek? Ona bakarakda emek harcamış sevgi vermiş sıcaklığımızla koruma altına almış olmazmıyız?

Bir çocuğa bakmak için birazda bu duyguları hissetmek gerekmez mi?

Bence bakıcılık dadılık önce bebeği sevmek ve benimsemek ile başlamalı,özverisi sonsuz olacağından karşılıksız emek vermek amaç olmalı.Tabiki her emek bir maddi karşılıkda gerektirir ve gerektirmelide.Bu emek hak edene edildiği şekilde ödenmelide.Ancak unutulmamalı ki bu para ne ticari bir işlem nede hesap işlerinin karşılığı ödenenlere benzemez.

Bilinmelidir ki bir bebeğin bir çocuğun sorumluluğunu almak,bakımını üstlenmek öncelikle büyük bir sevgi,bilgi,eğitim ve özveri gerektirir.

O mucizenin gelişiminde,yetişiminde belkide anne-babadan sonra en büyük emeğe siz sahip
olacaksınız.Bu ağır ama bir o kadarda yüce bir duygu değil mi? Şimdi size soruyorum

DADI OLMAK SİZCE NEDİR?