Merhaba…

Artık bu minicik köşeden sizlere merhaba diyeceğim sık sık…
hayatın tam içinden, belki sevincinden belki hüznünden kısa anlar paylaşacağız birlikte.
ama emin olun en gerçeğini bulacaksınız herzaman.

Ben bir gazeteci olarak yıllardır verdiğim kariyer mücadelesinin ardından dünyanın en muhteşem armağanına sahip olabilmek için köşeme çekildim bir süre ve bu köşeye sizleri de davet ediyorum.

İlk ne zaman karar verdim bir bebek sahibi olmaya biliyor musunuz? geçen yaz başı sanırım mayıs ayında bir gün büyük bir markette alışveriş yapıyordum.

Bir anda hani o çocuklar için hazırlanmış arabalar varya onlardan biri takıldı gözüme.
içinde belki de henüz bir yaşlarında çok güzel bir bebek oturuyordu.

O an bana hiç olmayacak bir şey oldu. kendim bile şaşırdım buna.gözlerim doldu. evet yanlış duymadınız gözlerim doldu.bir anda o minik bebeği alıp bağrıma basasım geldi ki bu his ben de pek tezahür etmez.

Neredeyse 5 yıllık bir evliliğim, zaman zaman büyük sorunlarla boğuşsak da sevdiğim ve sevildiğim bir kocam vardı.ama ben o kadar çok işe gömmüştüm ki kafamı…e hadi artık çocuk yok mu diyenlere cevabım hep aynıydı.
yok ben uğraşamam şimdi çocukla falan…cümlenin muhteşemliğine bakar mısınız? ama sonra birden bire bir şey oldu.ne oldu bilmiyorum.

Artık her yerde gözüme önce bebekler takılır oldu. ya da hamile kadınlar.
sanki artık çok da korkunç gözükmez oldu bebek sahibi olmak. hayatını birine hiç koşulsuz, karşılıksız adamak… bence özet cümle işte bu.

Geçtiğimiz günlerde siyah süt’ü okudum. elif şafak’ın hamilelik serüveni ve sonrası… ne güzel anlatmış çalışan günümüz kadınlarının kafasında dolaşan tilkileri.

Eğer okumadıysanız tavsiye ederim bir okuyun bakın kendinizden neler bulacaksınız.
işte bu benim bebek sahibi olma arzusuyla ilk tanıştığım ve duygularımı anlamlandırma çabalarımın başlangıcı oldu. eğer takip ederseniz sizlerle bu yolda yaşadıklarımı paylaşmak istiyorum. tabiki sizlerin de benle paylaşmasını. görüşleriniz, yaşadıklarınız ve duygularınız benim için çok önemli.
mesela ilk sorum şu sizlere ben kendime çok sık bu soruyu soruyorum. neden bebek sahibi olmak istiyorum? eğer sizler de bu konuda görüşlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
maillerinizi bekliyorum.
bir sonraki buluşmaya kadar sevgiyle kalın…

Özlem Ögen Yurdakul
ozlemogen@hotmail.com