Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba…
Neden bu uzun ara derseniz, maalesef yine hayatın karmaşasının ve iş yoğunluğunun korkunç pençesine düştüğümü söyleyebilirim rahatça…

Bir çoğumuz aynı değil miyiz?Koşturmacaya kapılıp kaybolmuyor muyuz? Ama yapacak çok da birşey yok gibi görünüyor. Ama en azından sık sık evrene ve eğer inanıyorsanız Tanrı’ya şükretmeyi ve teşekkür etmeyi sakın unutmayın. Eğer şükrederseniz hep daha güzelle ,hep daha iyiyle karşılacağınıza emin olabilirsiniz.

Gelelim yine malum konumuza…En son neden bebek istiyorsunuz hiç kendinize sordunuz mu demiştim. Yanıtını hala arıyor olabilirsiniz. Benim yanıtımı merak ediyorsanız hemen söyleyeyim evrene sağlıklı ve mutlu bir insan katmak istiyorum. Birisi için endişelenmek , onu koşulsuz sevmek ,kokusunu sonuna kadar içime çekmek istiyorum. İşte bu son cümle zaten hemen hemen birçok kadının içgüdüsel olarak istediği bir şey olsa gerek. Bunun çok fazla bir açıklaması olduğunu sanmıyorum.

Ve geçtiğimiz yıl tüm bu soruların yanıtını gönül rahatlığıyla verdiğimi düşündüğümde başladım plan yapmaya. Yaz başında hamile kalmaya karar versem eylül’e doğru hamile kalırım haziranda da doğum yaparım ..Biri hariç tüm planlarım tuttu.Hamile kaldım ama maalesef kısa bir süre sonra düşük yaptım.Doktorum her yüz kadından 20’sinin ilk gebeliğinin düşükle sonuçlandığını ve durumun önemli olmadığını söylediyse de en çok eşim sonra da ben üzüntülü günler geçirdik.

Düşük yapma kısmı oldukça sancılı bir süreçti benim için. 10 gün boyunca evde yattım ve bebeğin düşmemesi için elimden geleni yaptım. Ama maalesef engel olunamaz ve tekrar üstüne basa basa belirtmem gerekirse olağan bir durumdu. Ben maalesef bebeğin düştüğüne üzülmekten çok çektiğim ağrılar sona erdiği için sevinçliydim. Özelikle de doktorumun yaptığı açıklamalardan sonra içim iyice rahatlamıştı…

Eğer gebeyseniz ve şiddetli sancılarla birlikte renkli akıntınız varsa hemen doktorunuza başvurun. Tabiî ki her sancı ve kanama düşük demek değil bunu da unutmayın. Bu konuyla ilgili en doğru yanıtı size doktorunuz vercektir!

Uzun lafın kısası diyeceğim o ki hayatta her şeyi planlayamıyorsunuz. Bir şeyleri oluruna bırakmak lazım. Hayatı geldiği gibi yaşamak,geleni olduğu gibi kucaklamak çok önemli. Çünkü her şeyin bir zamanı var. Lütfen bunu unutmayın ve sevgiyle kalın….

Özlen Ögen Yurdakul

ozlemogen@hotmail.com