Kadınıyla, erkeğiyle çalışan bir toplumuz.Artık büyük aileler yok. Anneanneler, babaanneler çocuklarımızın bakımında yer alamıyorlar.

Çocuklarımızı ya bir bakıcıya ya da bir yuvaya bırakıyoruz. İster evde olsun ister yuvada, bu konuda yetişmiş uzman bakıcılara ihtiyaç var…
Bu nedenle bu konuda çok ciddi eğitim eksikliğimiz var.

Resmî istatistikler gösteriyor ki çocuk bakımında ve eğitiminde yapılan hatalar nedeniyle çok ciddi çocuk ölümleri, fiziksel ve psikolojik sakatlıklar ortaya çıkıyor. Zaman zaman medya aracılığı ile de bunları duyuyoruz.

Eğitimsiz bakıcılar nedeniyle ya da yeterli bilgiye sahip olmayan anneler nedeniyle büyük yanlışlıklar yapılabiliyor. Akademidadı Eğitim Merkezi , dadıların, eğitim eksikliklerinin giderilmesinin büyük bir ihtiyaç olduğunu tespit ederek Türkiye’nin ilk Dadı Akademisini kurdu ve yüzlerce öğrencisini yetiştirip mezun etmeye devam etmektedir

Önümüzdeki yıllarda binlerce eğitimli Çocuk Bakım ve Eğitimcisi- Dadı- ülkemizde ve dünya da istihdam edilmeyi beklemektedir. Bakıcıların bir kısmını da erkek bakıcılar oluşturacaktır. Özellikle işsizliğin önemli sorun olduğu ülkemizde önemli bir iş alanı olarak önümüzdeki yıllarda en revaçta meslekler arasında olmaya başlamıştır. Çocuk bakımı ve Eğitimi pek çok avantajlı olanakları ile19-45 yaş arası kadınları ve erkekleri istihdam etme alanı olarak önemli bir kariyer alanı olmaya başlamıştır..

Akademidadı Eğitim Merkezi Türkiye’de yine ilk defa bir ilke imza atarak Erkek Dadıların eğitimini başlatmıştır. Erkek dadı adaylarımız eğitim programlarına başlamış ve diğer bayan arkadaşları kadar başarılı bir şekilde eğitimlerine sürdürmektedirler.

Amerika ve Avrupa ülkelerinde erkek dadılar Çoğunlukla boşanmış, yalnız başına çocuklarını büyüten annelerin önemli desteği olmaktadırlar. Ayrıca yurtdışında yaşayan veya çok fazla seyahat eden babaların destekçisi olmaktadırlar.

Erkek dadıların kadın dadılara göre avantajları var mı?Çocukla ilgili alanlarda eğitici rolleri çok önemli ve belirgin. Ama en önemlisi erkeklerin dadı olmasının en çarpıcı nedeni çocukları sevmeleridir.

Özellikle yalnız yaşayan, çalışan anneler erkek çocukları ile futbol oynayabilecek ve benzer aktiviteleri yapabilecek bir bakıcı arıyorlar.Erkek çocukları için erkek modeli olabilecek bakıcıları tercih etmektedirler.

En önemli çocuk bakımı ve eğitimi alanlarından biri de Au-Pairlik hizmetleridir. Genellikle öğrenciler İngilizce öğrenimi için yurtdışına gitmek istemektedirler. Ülkemizde Erkek öğrenciler de artık Au-Pair olarak Avrupa ve Amerika’ya gidebilmektedirler. Bilindiği gibi Au-Pair lik sistemi çocuk bakımı ve eğitiminde yaygın olarak kullanılmaktadır. İngilizce öğrenmek için gittikleri ülkeden bir ailenin çocuk bakımını ve eğitimini üstlenerek kalacak yer masraflarını, yiyecek-restaurant masraflarını ve eğitim masraflarını bu şekilde arşılamaktadırlar.

Avrupa ve Amerika’da yaşayan pek çok çalışan anne erkek Au-Pair tercih etmektedir.Erkek dadılar Özellikle ilköğretim çağındaki çocukların okula götürülüp- getirilmesi, derslerinin desteklenmesi, futbol vb gibi aktivitelerin düzenlenmesi gibi işlerde çok başarılı olmaları nedeni ile tercih ediliyorlar.

Çocuk Gelişimi, Eğitimi ve Bakımı alanında Erkek Dadı adayları Akademi Dadı Eğitim Merkezinde eğitimlerine başlamıştır. Hem Türkiye’de hem de Amerika ve Avrupa ülkelerinde iş olanaklarına sahip olabileceklerdir.