Dünya çocuklarını tek bir çatı altında toplayan, senenin bir gününde dahi olsa kendilerini önemli hissedecekleri, eğlenebilecekleri bir bayram düşünün. Türk kültürünü, samimiyetini tüm dünyaya tanıtan, genç nesillerin birbirlerini daha yakından tanımasını sağlayan milli bayramlardan biridir.
Atatürkçü düşüncelere sahip olan her çocuk geleceğin mimarıdır. Çünkü Atatürkçü düşünce, sürekli kendini yeniler, milli kimliğine, ulusuna, tarihine devletine önem verir. Tarihini bilerek, olumsuzluklardan, savaşlardan, kazanımlardan, zaferlerden, zorluklardan, ders çıkararak yetişen bir nesil, her zaman en öndedir. Atatürk ilke ve inkılâpları kaynak edinen her çocuk, bunu bilerek geleceğe güvenle bakar, bir ağaç gibi büyüyüp yeşerdiğinde, geleceğine yön vererek ülkesine, devletine, milletine katkı sağlar.
Bilinçli büyüyen bir nesil, gönülden bağlı olduğu milli benlik ve milli bütünlüğün gayelerini bilerek, kendini ona göre yetiştirir. Bir toplumun kalkınması ancak bilinçli büyüyen çocuklarımız sayesinde mümkündür. Böylelikle bir ülke kalkınır ve gelişir.
Devletimiz bu günlere gelebilmek için bir sürü sınavdan geçmiştir. Sayısız zorluklardan geçerek, yoktan var edilmiştir. Her Türk çocuğu bunun bilincinde olmalıdır. Ecdadımızın nasıl zorluklarla bu vatanı ayakta tuttuklarını benimsemelidirler.
Çağdaş bir toplum ancak okuyan, bilime ve teknolojiye açık, tarihi bilen çocuklarımızca mümkündür.
Atatürk’ ün TBMM’ in açılışı, milli egemenliğimizi kazandığımız, 23 Nisan tarihini yeni bir hükümet kurulması sebebiyle, daha bir çocuk olarak gördüğü ilk TBMM’ e ile bağlantılı olarak Türk neslinin evlatlarına, çocuklarına bugünü armağan etmiştir.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı birbiriyle bağlantılıdır. Mustafa Kemal Atatürk buna dayanarak bu günü “çocuk bayramı” olarak ilan etmiştir.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bütün çocuklarımızın, kutlu olsun, daha nice mutlu bayramlar kutlamanız dileğiyle. Atamızı saygıyla anıyoruz. “Ne Mutlu Türküm Diyene.”