Hayatımızın en güzel anıdır herhâlde, bir bebek sahibi olacağımızı öğrendiğimiz an. En azından birçoğumuz için. İçimizde bir canı hissetmek, onun dünyaya gelişine şahit olmak gerçekten başımıza gelebilecek en mutlu olaylardan biridir.

Bu süreç yaşamımızın en zevkli dönemidir herhâlde birçoğumuz için. Dünyadaki en mucizevi olaya şahitlik etmek, bunu birebir yaşamak, hissetmek… Hayatın en özel anlarından biridir. Yaşamımızın bu en değerli anlarını, bir bakıma da olsa belki kalıcı hale getirebiliriz. Hamileliğin başlangıcından itibaren, bir hamilelik günlüğü oluşturabiliriz. İleride dört gözle gelişini beklediğimiz, çocuklarımıza okutmak, neler hissettiğimizi ve yaşadığımızı anlatabilmek için.

İçimizde onu hissettiğimiz andan itibaren düşüncelerimiz, duygularımız ve yaşantımızda bir anda değişir. Hayat değişik bir boyut alır artık bizim için. Kendimizden çok artık başka bir varlık için yaşamaya başlarız. Bu dönemde öyle değişik hisler yaşarız ki, kimi zaman sevinçli, kimi zaman hüzünlü, kimi zamanda endişeli geçireceğimiz günler bizi bekler. Bu duygu karışıklığı arasındaki, tüm hissettiklerimizi günlük haline getirip, ileride çocuklarımıza okutmak herhâlde onlara verebileceğimiz en güzel hediyelerden biri olacaktır. Sadece kendi adımıza değil, gelişini heyecanla bekleyen yakınlarımızın da neler hissettiklerini anlatan, hayatımızın en gerçekçi günlüğünü hazırlayabiliriz. Çocuğumuz büyüdüğü zaman, belki onların da çocuklarına saklayabileceği, belki aynı geleneği sürdürebileceği çok güzel, asla bir eşi daha olmayacak bir hatıra olacaktır.

İleride sıkıntılı anlarımızda açıp okumak bile, eminim yüzümüzde küçük de olsa bir gülümseme yaratacaktır. Belki çok mutsuz hissettiğimiz bir anda, o günleri hatırlamak yüreğimize su serpecektir.